Förhandlingarna om 2025 års hyresjustering i Stockholms län och på Gotland har nu pågått i snart en och en halv månad. Trots att parterna fortfarande står långt ifrån varandra, har Fastighetsägarna förhoppningen att komma överens utan att behöva vända sig till en skiljeman för att få ett avgörande. Osvuret är dock bäst. Om det skulle visa sig att förhandlingsvägen har stängts i början av oktober, kommer vi att tvingas att ansöka hos hyresnämnden för utseende av skiljeman/-män. Vi hoppas, som sagt, att slippa det.

De pågående förhandlingarna gäller Fastighetsägarna Service förhandlingskunder, förutom i Stockholm Stad där Fastighetsägarna och Hyresgästföreningen även förhandlar om ett så kallat ett ramavtal som om de förhandlingarna går i mål kommer avtalet att vara vägledande för de förhandlingar som sker mellan Hyresgästföreningen och fastighetsägare som inte är förhandlingskunder hos Fastighetsägarna. Avtalet är med andra ord inte bindande. Ramavtalsförhandlingen kan inte heller överlämnas till en skiljeman vid en tvist.

Frågor?

Om du är medlem i Fastighetsägarna Stockholm och har frågor angående hyresförhandlingar eller ramavtalet för fastigheter belägna i Stockholms län och Gotland är du välkommen att kontakta medlemsrådgivningen på telefon 020-510 511 måndag-fredag kl. 13.00-15.00) eller via mejl forhandling@fastighetsagarna.se.

Du som är förhandlingskund hos Fastighetsägarna Service behöver inte göra något, men har du frågor kan du kontakta forhandling@fastighetsagarna.se.